info_outlineSignera betyg

Betyg kan signeras på två sätt
Alternativ 1
  1. Klicka på önskad ämnesruta eller på fliken "Ämnen" och välj önskat ämne.
  2. Klicka på “Betyg” bland knapparna under ämnets namn.
  3. En lista med de elever som läser detta ämne visas. Markera de elever som du önskar signera eller klicka på “Markera alla” om du önskar signera samtliga elever i gruppen.
  4. Klicka på knappen “Signera”.
  5. En ruta öppnas som ber om en PIN-kod. PIN-koden skickas som SMS till det mobilnummer som du har angett under “Info”-sidan.
  6. Fyll i PIN-koden och klicka på ”Signera”.
  7. Betygen är nu signerade. Observera att behörigheten “Super” eller “Studieplan” krävs för att ändra ett signerat betyg.
  8. Signeringen bekräftas…
    • ...genom att det blir en bock vid betygen för de markerade eleverna. (Grundskola)
    • ...genom att rutan i signerad-kolumnen blir blå för de markerade eleverna. (Gymnasie, Högskola)
Alternativ 2
  1. Gå till avancerat läge och klicka på fliken ”Betyg”.
  2. Nu visas en lista på alla elever som du undervisar. Markera de elever i de ämnen som ska signeras eller klicka på “Markera alla” om du önskar signera samtliga elever i listan.
  3. Klicka på knappen “Signera”.
  4. En ruta öppnas som ber om en PIN-kod. PIN-koden skickas som SMS till det mobilnummer som du har angett under “Info”-sidan.
  5. Fyll i PIN-koden och klicka på ”Signera”.
  6. Betygen är nu signerade. Observera att behörigheten “Super” eller “Studieplan” krävs för att ändra ett signerat betyg.
  7. Signeringen bekräftas…
    • ...genom att det blir en bock vid betygen för de markerade eleverna. (Grundskola)
    • ...genom att rutan i signerad-kolumnen blir blå för de markerade eleverna. (Gymnasie, Högskola)
  8. När signeringen är avklarad ska en betygskatalog skrivas ut, signeras och lämnas in till skolans expedition eller betygsadministratör. Gå till Skriv ut betygskatalog för vidare instruktioner.